Een bloeiende stadstuin
 

 
 
 
 


Een bloeiende stadstuin
 
 
 
 
 

De bloeiende stadstuin van Betty Bekman

Een paar jaar geleden staan er nog twee grote Catalpa’s in haar stadstuin. Ze zijn prachtig en Betty geniet er erg van, maar ze beginnen toch echt te groot te worden voor haar tuin. Ze weet dat ze eruit moeten, maar wat wil ze ervoor in de plaats? Ze zit ermee in haar maag, totdat ze Adriaan van Stadshovenier Zwolle ontmoet.

Bomen kappen met pijn in het hart
In de straat waar ze woont is een verpleeghuis met wat bomen voor de deur. Met een buurvrouw pakt Betty tijdens een buurtproject de boomspiegels aan door er mooie planten in te zetten. Tijdens dat project ontmoet ze Adriaan. Ze raken in gesprek en Betty deelt met hem haar zorgen over de te grote bomen in haar tuin. Adriaan begrijpt dat ze moeite heeft om de Catalpa’s weg te doen. Hij helpt haar met een goed plan. Het lukt Betty daardoor om toch afscheid te nemen van de grote bomen. Met pijn in het hart laat Adriaan de bomen kappen. In de plaats daarvan worden drie kleinere, groen blijvende steeneiken geplaatst.

Meer ruimte voor bloeiers
Door het extra licht komt er meer ruimte voor de bloeiers in de tuin, iets waar Betty ook erg van houdt. Betty maakt met Jan Oegema van Stadshovenier Zwolle een plan voor de beplanting. Qua sfeer blijken ze op een lijn te liggen, waardoor ze samen tot een mooi geheel komen. De planten die al in haar tuin staan, combineren ze met nieuwe planten. De tuin heeft elk seizoen iets wat in het oog springt, er bloeit altijd wel iets. In haar huis is het nu ook lichter. Het geeft een andere sfeer, waar Betty ook erg blij mee is.

Liefde voor het vak
Betty merkt aan Adriaan en Jan hun liefde voor het vak. “Ze leven zich in in de klant. Adriaan vond het ook moeilijk om de bomen te kappen. Ze luisteren goed, staan open voor de de wensen en vullen aan met hun eigen deskundigheid. Ze zijn betrouwbaar in afspraken en alles is goed geregeld. Ik ben er heel blij mee.”

Wil je ook een bloeiende stadstuin? Klik door voor meer inspiratie, doe-het-zelf tips en hulp. Of neem contact met ons op!


 

Adriaan heeft groene vingersImage

   En… volg ons op social media