Groendaken

 
 
 
 
 


Groendaken

 
 
 
 
 
Waarom groendaken zo populair zijn

Groendaken zijn mateloos populair in Zwolle. In de afgelopen jaren hebben we tienduizenden m2 groen op duizenden daken aangelegd.

Subsidie op groendaken

Dankzij Waterschap Drents Overijsselse Delta en 50 Tinten Groen Assendorp kun je korting krijgen per vierkante meter materiaal voor je groendak. Vraag hier een groendak met korting aan. 

Ook een groendak?

Download de brochure, bel ons voor vrijblijvend advies, of vraag direct je groendak met subsidie aan.

Zelf aan de slag

Wij bezorgen doe-het-zelf pakketen thuis. Dan kan je er zelf mee aan de slag en betaal je minder. Hier vind je informatie over het doe-het-zelf pakket, een how-to video en hoe te bestellen.

De voordelen van een groendak

Steeds meer mensen willen iets doen voor het klimaat en vergroening. De voordelen van een groen dak:

  • Het zorgt voor koelte in de zomer
  • Je creëert extra ruimte voor bloemen die goed zijn voor bijen, vlinders en vogels
  • Het dakleer blijft langer goed
  • Het houdt water vast
  • Het ziet er mooi uit
Inheemse bloemsoorten van Harry Pierik

Vaak wordt sedum gebruikt op een groendak. Dat is een vetplantje dat mooi bloeit, en relatief veel CO2 uit de lucht haalt. Wij hebben een alternatief, dat bestaat uit inheemse bloemen. Tuinontwerper Harry Pierik heeft met Cruijd-Hoeck Wildebloemenzaden voor ons het bloemenmengsel voor daktuinen samengesteld.

Die inheemse bloemensoorten kunnen tegen een stootje en zijn goed voor de biodiversiteit. Ze geven extra leefgebied aan bijen, vlinders en vogels die van nature in en rondom Zwolle voorkomen.

In deze video van RTV Oost vertelt Adriaan over groene daken en Harry Pierik over het speciale inheemse zadenmengsel.


Biodiversiteit

We zaaien met z’n allen veel bloemen om bijen en vlinders te helpen. De bloemen die in gangbare zadenmengsels zitten, helpen sommige veelvoorkomende insecten, maar helaas niet alle. Deskundigen van Universiteit Wageningen zeggen dat met name inheemse bloemen en planten een goede bijdrage leveren voor bijen en vlinders.

Insecten écht helpen

De insecten die voorkomen in een bepaald gebied, hebben behoefte aan heel specifieke planten- en bloemensoorten om te kunnen leven en voortplanten. Deze inheemse bloemen en planten bloeien precies op het juiste moment voor de insecten.

Daarom zaaien wij het speciale zadenmengsel met inheemse bloemen. Dit versterkt de biodiversiteit van de streek. In deze blog van onze zadenleverancier Cruydt-Hoeck lees je meer over het belang biodiversiteit.

Ideale omstandigheden

Voor de bloemen willen we natuurlijk de ideale omstandigheden creëren. Dutch Greenroof heeft ervaring met de aanleg van groene daken en zogenaamde irrigatiematten.

Meer inspiratie?

Meer weten over klimaatadaptatie en groen? Bekijk de projecten en blogs op onze inspiratiepagina.

Vraag hier je eigen groendak met korting aan.


Adriaan heeft
groene vingersImage

   En… volg ons op social media