Samenwerking met Harry Pierik
 
 
 
 
 


Harry
Pierik

 
 
 
 
 

Samenwerking met Harry Pierik

Wij hebben een samenwerking met Harry Pierik, een van de meest toonaangevende tuinontwerpers van dit moment. De goede samenwerking is ontstaan toen Adriaan Mosterman in aanraking kwam met Harry’s ontwerp en zelf verlangde naar buitenwerk. Hij is Harry gaan helpen met de aanleg van zijn ontwerpen. Daarvan heeft hij veel geleerd en dat beviel zo goed, dat Adriaan is begonnen met Stadshovenier Zwolle.

Tuinen van Harry Pierik in Zwolle

Hoewel Harry Pierik veel tuinen verspreid over Nederland vormgeeft, kiezen wij ervoor om ons te concentreren op werk in en rond Zwolle. De ontwerpen van Harry Pierik in Zwolle worden dan ook vaak door Stadshovenier uitgevoerd.

Projecten met Harry Pierik

Stadshovenier Zwolle heeft inmiddels verschillende projecten van Harry Pierik uitgevoerd. Zo zijn er in de binnenstad in opdracht van de gemeente Zwolle bloemrijke borders aangelegd en is er een door Harry Pierik ontworpen rotonde heringericht die wij onderhouden. Net als wij stimuleert Harry Pierik Zwollenaren ook om geveltuintjes aan te leggen.

Image
Waarom we samenwerken

We werken samen omdat veel ideeën over groen en tuinen overeenkomen. Want we houden van groene tuinen, met zo min mogelijk steen. We gaan voor een organische schoonheid gecombineerd met een praktische invulling, zodat een tuin mooi én leefbaar is. Daarbij gebruiken we vaak inheemse vaste planten, heesters en bomen, om een bijdrage te leveren aan de lokale biodiversiteit.

De verborgen stadstuin van Harry Pierik

De eigen tuin van Harry Pierik, de ’verborgen stadstuin’, is een parel in de versteende wijk Assendorp. Als je van de drukke straat aan de voorkant door zijn statige oude huis naar de tuin aan de achterkant loopt, gaat er een groene wereld voor je open. Zijn tuin omschrijft Harry Pierik zelf als romantisch, verrassend, spannend, rustgevend en harmonieus. Een tuin waar het hele jaar door veel te beleven valt. Zijn tuin wordt wereldwijd geroemd vanwege de bijzondere vormgeving en de tijdloze schoonheid. Niet voor niets dat veel foto’s voor onze website in deze tuin zijn gemaakt.

Daktuin met inheemse bloemen

Voor de groendaken die wij aanleggen, gebruiken wij een speciaal bloemenmengsel dat insecten en vlinders aantrekt. Dit mengsel heeft Harry Pierik voor ons samengesteld samen met Cruydt-Hoeck Wilde Bloemenzaden. Het daktuinmengsel bestaat uit inheemse planten, zoals Zwolse anjer, grasklokje en grote tijm. Inheemse soorten zijn soorten die oorspronkelijk in Nederland voorkomen. Soorten die dus ook passen bij precies die insecten en vlinders die in onze regio leven. Met dit bloemrijke daktuinmengsel wordt de lokale biodiversiteit een handje geholpen, voor een groenere stad vol met leven.


 
Laten we de bloemetjes buiten zetten


Image

   En… volg ons op social media