Help de bij, poot bio-bollen
 
 
 
 
 


Help de bij, poot bio-bollen
 
 
 
 
 


Waar denken veel tuinliefhebbers aan in het najaar? Juist, bollen poten! We zien in november de tuin al langzaam richting winterslaap gaan en fantaseren graag over de eerste tekens van leven na de winter. Hoe blij we worden van de krokussen, narcissen en sneeuwklokjes die in het prille voorjaar hun kopjes weer laten zien.

Niet alleen wij worden blij van voorjaarsbloemen, maar ook de bijen. Want dan is er gelijk stuifmeel beschikbaar voor de eerste wilde bijen en hommels die uit hun holletjes komen. Heb je wel eens een hommel op een krokus gezien? Dat is een fantastisch gezicht. Hij duikt in de bloem, wentelt zich er helemaal in om en komt er na een paar minuten helemaal geel van het stuifmeel weer uit.

Bio-bollen zijn gifvrij

Voorjaarsbloeiers zijn heel belangrijk voor het bestaan van vroege wilde bijen en hommels. Helaas is er een gevaar aan bollen poten: de meeste bloembollen bevatten gif. Het was pas weer in het nieuws: in de bollenteelt wordt veel en soms ook verboden gif gebruikt.

Wat nu? Geen bollen meer poten dus? Het is inderdaad geen goed idee om de gangbare bollen te poten die je overal, zelfs in de supermarkt, kunt kopen. Maar wat dan wel? Het alternatief voor deze gangbare bloembollen zijn biologische bloembollen. Ze zijn wat duurder, dat is een nadeel. Maar het is het waard, want in de biologische bloembollenteelt wordt geen gif gebruikt. Bio-bollen zijn natuurlijk gekweekt en de bloemen hebben stuifmeel dat niet giftig is. Zo krijgen de hommels en bijen gifvrij voedsel dat ze zo hard nodig hebben na de winter. 

Ons advies is daarom: speur het internet af naar biologische bloembollen. Poot de bio-bollen vóór de vrieskou in de tuin en geniet in het voorjaar van gifvrije voorjaarsbloemen en het gezoem van écht blije bijen. 

Meer groene tuintips? Kijk hier!


 

Een beter milieu
begint in je tuin



Image

   En… volg ons op social media