Project
duurzame buitenboel

 
 
 
 
 


Hulp nodig?

 
 
 
 
 

Duurzame buitenboel bij Frans Stam


Frans Stam wil een mooiere en duurzame tuin. Die leggen we voor hem aan. Een groen dak, een ecologische tuin en een zogenaamde Water Wall, kortom: een duurzame buitenboel.

Duurzame buitenboel
Het groendak leggen we aan samen met Frans. Om ruimte te maken voor ecologische beplanting voor bijen en vlinders, verwijderen we een deel van de verharding uit de tuin. De voortuin en oprit pakken we ook aan. Op de oprit worden tegels vervangen door doorlaatbare verharding, waardoor het water beter weg kan stromen. Verder komen er een insectenhotel en nestkasten en over de Water Wall groeien groene klimmers.

Wat is een Water Wall?
Het idee om een Water Wall aan te leggen ontstaat tijdens een bijeenkomst van Club Cele in de Zwolse Theaters over water- en groenprojecten in Zwolle. Jenifer van Dijk presenteert daar haar kunstproject Water Wall en Frans Stam is zo enthousiast, dat hij zijn tuin aanbiedt als voorbeeldproject. De Water Wall wordt geïnstalleerd tegen de blinde zijmuur van het huis van Frans. De installatie vangt regenwater op en zorgt dat het water vertraagd infiltreert in de bodem. Zo wordt het riool ontlast bij hevige regenval en ontstaat er een waterreserve voor droge periodes. Het water komt zo ten goede aan het groen.

Wil je ook een duurzame buitenboel? Klik door voor meer inspiratie, doe-het-zelf tips en hulp. Of neem contact met ons op!


 

Adriaan heeft groene vingersImage

   En… volg ons op social media