Tuinontwerp
 
 
 
 
 


Tuinontwerp
 
 
 
 
 


Wil je een nieuwe tuin? Of een deel van je tuin opnieuw inrichten? We maken graag een tuinontwerp met je. Dat doen we anders dan andere hoveniers. We maken namelijk geen strak teken-tuinontwerp, maar we maken samen met jou een schetsontwerp én we nemen je mee naar de plantenkweker. Zo ontwikkelen we samen met jou je nieuwe tuin. Hoe dat werkt?

Een voorbeeld van een schets van een tuinontwerp
Hoe je tuinontwerp ontstaat

We bespreken eerst je wensen, dan maken we samen een schetsontwerp. Zo weten we wat ongeveer waar komt: een terras, een wadi, bomen, bloemen, heesters… We maken een open calculatie en gaan samen naar de plantenkweker. We gaan naar een ecologisch verantwoorde kwekerij, de perfecte plek om samen te werken aan je tuinontwerp. Er zijn dertig ecologisch verantwoorde kwekerijen in Nederland, met een verrassende diversiteit aan bomen, struiken en vaste planten. Bij ons in de buurt zijn dat Arborealis in Wilhelminaoord, Holsto kwekers in Olst of een ander bedrijf dat is aangesloten bij Wilde Weelde ecologisch hoveniers.

Samen naar de kweker

Samen zoeken we bij de ecologische kweker je nieuwe tuin bij elkaar. Dat wordt erg gewaardeerd door klanten. Je ontdekt op die manier veel meer plantensoorten dan je kende. Want misschien ken je het wel, soms zijn hortensia’s het enige waar je aan denkt. Terwijl er zoveel andere mooie planten zijn, die ook nog eens meer ecologische waarde hebben. Want de meeste hortensia’s uit de gewone tuincentra hebben amper nut voor bijen en hommels bijvoorbeeld. Gelukkig kan het anders. Samen maken we dan keuzes voor planten, heesters en eventueel bomen die mooi zijn én ecologische waarde hebben. Op die manier krijgt het tuinontwerp steeds meer vorm.

Waarom organisch een tuinontwerp maken

We willen je graag laten zien dat er veel mogelijk is, maar dat niet alles maakbaar is. We hebben met de natuur te maken en die laat zich niet altijd vormen zoals de mens dat wil. We werken samen met de natuur. We kijken welke mogelijkheden er zijn binnen de kaders van de grond, de plek, de bloeitijd en de ecologische meerwaarde van het groen. Zo ontstaat er organisch een tuinontwerp waar we mee aan de slag kunnen.

Aan de slag

We plannen een periode in, waarin we met je tuin aan de slag gaan. Als dat nodig is, komen we eerst grond verzetten en eventueel straatwerk aanbrengen. Een tuinontwerper gaat daarna aan de slag met de planten. Hij kijkt ter plekke welke plant het beste waar gepoot kan worden. Een tuin inrichten is idealiter een soort van kruisbestuiving. Jij hebt ideeën, hij heeft ideeën, en samen kom je op een aanpak die je geen van tweeën vooraf kon verzinnen. Het is een soort componeren. Al doende krijgt het tuinontwerp vorm en komt alles op de juiste plek te staan. Zo ontwikkelt zich een tuin die écht van jezelf is. Zoals bijvoorbeeld de bloeiende stadstuin van Betty Bekman.

Wil je ook je tuin opnieuw inrichten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies.


 

Laten we
de bloemetjes
buiten zettenImage

   En… volg ons op social media